11 rätter du inte får missa när du är i Italien

När du besöker Italien ska du se till att prova några av landets mest kända rätter. Från pasta till pizza, dessa delikata maträtter kommer garanterat att fresta dina smaklökar.

Här är 11 rätter som du inte får missa:

1. Spaghetti Bolognese: Denna klassiska italienska rätt görs med köttfärs, tomater och lök.

2. Pizza Margherita: Den skapades av drottning Margherita av Savoyen 1889 för att fira sin bröllopsdag med kung Umberto I (och för att hjälpa till att marknadsföra pizza) och görs med San Marzano-tomater, mozzarella, parmesan eller Grana Padano och färska basilikablad;

3. Fettuccine Alfredo: Denna krämiga pastarätt görs med parmesanost och smör.

4. Risotto Milanese: Denna risrätt kokas i buljong med saffran, lök, smör, vitt vin och riven ost. Den serveras ofta som förrätt före andra huvudrätter.

5. Lasagne: Denna populära pastarätt görs med köttfärs, tomatsås och bechamelsås. Den är ofta lagrad med ost och serveras som huvudrätt.

6. Gelato: Denna italienska glass finns i många olika smaker och kan som en efterrätt eller ett mellanmål.

7. Risotto alla zucca: Den här pumparisotton görs med lök, smör och buljong. Det är en fantastisk hösträtt.

8. Pollo Parmigiana: Denna populära maträtt består av kycklingbröst som är panerade och sedan stekta eller bakade. De toppas sedan med tomatsås och ost och serveras som huvudrätt.

9. Pane di Altamura: Denna typ av bröd kommer från staden Altamura i Apulien. Det görs med hög glutenvetemjöl, vatten och salt.

10. Panettone: Denna traditionella italienska julkaka görs av en jästdeg som innehåller russin, sultaniner, kanderat skal och citron som blandas med vitt vin eller mjölk; den kan toppas med vaniljkräm eller choklad.

11. Tiramisu: Den här kaffesmakande efterrätten görs med dammetter som doppas i kaffe, mascarponeost och kakaopulver. Den serveras ofta som en efterrätt eller som en godbit efter middagen.

Vilka är några av dina italienska favoriträtter? Det finns många andra läckra italienska rätter att prova, så se till att utforska de lokala restaurangernas menyer under din vistelse. Buon appetito!