Resa till Amalfikusten i Italien

Det är ett välkänt faktum att Amalfikusten är en av de vackraste platserna i Italien. Bergen, vattenfallen och de gamla städerna gör det till en perfekt plats att besöka för dem som vill utforska naturen på sin semester. För att hjälpa dig att börja planera din resa har vi samlat viktig information om detta fascinerande resmål!

När ska man åka?

Amalfikusten är ett vackert resmål året runt, men högsäsongen är från juni till augusti. Om du letar efter en lugnare upplevelse och inte har något emot lite svalare temperaturer kan du besöka den på våren (april eller maj) eller hösten (september eller oktober). Tänk på att priserna kommer att vara högre under högsäsongen.

Hur man tar sig dit?

Flygplatsen i Neapel är den närmaste flygplatsen till Amalfikusten och har goda förbindelser med andra europeiska flygplatser. Från flygplatsen kan du ta en av många bussar eller taxibilar till din slutdestination. Observera att det inte finns några lokala flyg som förbinder Neapels flygplats med Amalfikusten, utan resten av resen görs med andra färdmedel.

Vad ska du se?

Positano är en juvel av en stad, som ligger på kanten av Amalfikusten. Under sommarmånaderna är det en av Italiens mest exklusiva semesterorter och du får räkna med att betala ett högt pris för att bo där. Under vintermånaderna behåller Positano sin charm som ett populärt utflyktsmål från Neapel eller Sorrento för både italienare och turister. Staden har en ovanlig labyrintliknande utformning och har utsetts till ett av UNESCO skyddat kulturarv.

Var ska du bo?

Det finns många alternativ för boende på Amalfikusten, från camping och vandrarhem till lyxiga resorter. Se till att boka i god tid under sommarmånaderna!

Vad ska du äta?

Maten på Amalfikusten är en utsökt blandning av italienska och medelhavssmaker. Några lokala specialiteter är skaldjur och pastarätter, samt den traditionella citronkakan.

Vi hoppas att den här artikeln har inspirerat dig att besöka en av de vackraste platserna i Italien!