Bo fint i Uppsala även vid Stockholmsbesök

Att ta en semester där du kan kombinera både stor- och småstadssemester är en trevlig och riktigt rolig upplevelse. Det gäller dock att avstånden inte är för stora och att det finns smidiga sätt att ta sig från den ena punkten till den andra. Uppsala och Stockholm är ett perfekt exempel på hur de två kan förenas på ett enkelt och givande sätt.

Uppsala är en vacker och spännande stad med en lång historia och ett rikt kulturliv. Härifrån går det också många tåg om dagen till Stockholm, och genom att bo nära centralstationen kan du lätt pendla mellan de två städerna. Du bor fint på hotell Academia i Uppsala som är fyrstjärnigt och som, förutom fina, fräscha rum, också har gym, bastu, restaurang och bar med underbar utsikt. Härifrån är du i Stockholm på mindre än en timme och även om det går tåg hela natten är det dessutom inte särskilt dyrt att ta en taxi tillbaka.

Upplev det bästa av italiensk mat och dryck

Om du är en foodie och älskar italiensk mat är kombinationen Uppsala/Stockholm helt enkelt perfetto! Det finns många populära restauranger i både städerna, vid sidan av roliga konserter, pjäser och olika events. Det är också ett bra alternativ om du till exempel föredrar att resa till Italien på hösten och spendera resten av året i Sverige. Särskilt vår och sommar är underbara tider på året att vara i både Uppsala och Stockholm.

Även om många har börjar resa utomlands igen är det fortfarande svensk hemester som hör till favoriterna, och då är det extra uppskattat att få smaka mat från andra länder. Efteråt kan du kanske passa på och lära dig laga italiensk mat hemma som en härlig påminnelse om allt det roliga, och goda, som du varit med om.