Ordna en födelsedagsfest med italienskt fobollstema

Är du en fotbollsälskare som strax fyller år? Varför inte styra upp ett kalas med fotbollstema? Eftersom Italien mer eller mindre är fotbollens land passar ett italienskt fotbollstema extra bra. Dessutom går temat hand i hand med massor av smarrig mat, något som alltid är trevligt.

Temafester är alltid roliga och trevliga då de ger besökarna ett naturligt samtalsämne. Det är extra bra om du tänker bjuda gäster som inte känner varandra så bra. Fotboll är dessutom något som de flesta gillar, därför passar en fest i fotbollens tecken bra.

Servera en italiensk buffé

När temat är italienskt ska ju naturligtvis också maten vara det. Satsa därför på en italiensk buffé. Till efterrätt passar egentligen italiensk gelato bäst, men eftersom det kan ta tid och är ganska krångligt att göra så är en god idé att hyra en mjukglassmaskin. På www.Bergamunken.se kan du enkelt hyra en mjukglassmaskin för en dag.

Till buffén passar italiensk plockmat, eller antipasti som det kallas, bra. Du kan till exempel servera kallskuret, oliver, goda bröd, italiensk olivolja och ostar. Se bara till att den italienska mat du köper är äkta vara. I DI går att läsa:

”Handeln med den illegala maten värderas till över 1.300 miljarder kronor.”

Man syftar då på varor som utges vara italienska men inte är det.

Du bör också servera ett vin som passar till italiensk mat samt alkoholfria alternativ.

Dekor

Dekorera lokalen med fotbollar och lagflaggor. Kanske kan du också klä ut dig till Zlatan eller någon annan fotbollsspelare du gillar? Be även gärna gästerna att komma klädda enligt temat. I bakgrunden spelar du så klart italiensk musik för att ytterligare förhöja känslan.